Kielet

UISGE 2014

VYSläisiä Vanhalla: Jari, Mikko, Jarkko ja Veera.

 

Vanha Ylioppilastalo toimi jälleen UISGE-viskifestivaalin kortteerina. Näppituntumalla tapahtumasta saattoi kalkyloida seuraavanlaisia numeroin ilmaistavia määreitä: 189 viskiä, 1 viskilikööri, 45 rommia, pari aquavitia, 1 cachaça, 19 näytteilleasettajaa, ja mikä oleellisinta, useampi tuhat messukävijää. Mattimyöhäiset joutuivat jonottamaan tuntikausia, eivätkä kaikki edes päässeet sisään. Anniskelutilaa olisi siis voinut olla runsaamminkin.

 

UISGEssa vierailleena on mukava todeta, että viski näyttää voivan Suomessa todella hyvin. Uutta innokasta viskiharrastajaa sikiää sienirihmaston kasvuvauhdilla, ja on kerrassaan ilahduttavaa todeta viskisiepottarien määrällinen kasvu. Elämän vesi ei ole enää vain vanhain äijäin the juttu, vaan kentällä tarpoo tasapuolistuvasti kumpaakin sukupuolta.

 

Viski elää maailmallakin valtavaa nousukautta, ja etenkin Aasian markkina-alueen tuottamalla massiivisella kysynnän kasvulla on varjopuolena, että ohrajuoman hinta vääjäämättömästi nousee. Toivottavasti ilolientä riittää myös tulevina vuosina suomalaiseen markkinarakoon sekä UISGE 2015 -festivaalin tarpeisiin.