Kielet

Only women – no cry at all!

Bob and the utmost whisky support act - Ladies night by Veera Salo.

 

Lokimerkintä: Bob Barley 9.4.2015 klo 18
The lady in charge: Veera Salon veljen sisko
Teema: Vain naikkosille
Runoilijatar: Satu Krökki

 

Bob Barleyn asiakaskunta poikkesi hieman tavanomaisesta torstaina 9.4., sillä tupa oli jokaista asiakaspaikkaa myöten täynnä vain ja ainoastaan naisia. Veera Salon pitämä ennätysaikaan täyteen varattu naisten viskitasting houkutteli paikalle täysin untuvikkoja viskin nautiskelijoita kuin myös kokeneita tastingkonkareita.

 

Illan kattauksesta löytyi neljä tuotetta:

  • The Balvenie Double Wood  17-vuotias  43 %
  • The Balvenie Port Wood 21-vuotias 40 %
  • Glenfiddich Rich Oak 40 %
  • Port Charlotte Scottish Barley 50 %

 

Ensikertalaisena Veera hoiti homman kotiin kerrassaan loistokkaasti. Kiitosta kanssanautiskelijoilta sai erityisesti Veeran tapa kertoa viskien maailmasta. Makuja lähdettiin hakemaan enemmän fiilisten kuin viskifaktojen kautta. Keskustelu ja fiilistely avasivat tuoksu- ja makumaailmaa myös noviiseille, sillä illan aikana koettiin useita ahaa-elämyksiä niin makujen, tuoksujen kuin tiedonkin suhteen. Viski alkoi näyttäytyä useille meistä aivan uudenlaisessa valossa.   

 

Kaikki varmasti olimme lopulta sitä mieltä, että viski toimii aloittelijalle parhaiten sosiaalisessa ympäristössä. Vaikka makunautinto on henkilökohtainen kokemus, kanssamakustelijoiden kommentit täydentävät useimmissa tapauksissa omia havaintoja ja saavat palaset loksahtamaan paikoilleen niin päässä, nenässä kuin suussakin. Lopulta rennon keskustelun tuloksena jokaisen laseista löytyi yksilöllisiä ja kiinnostavia tuotteita, eikä enää sitä hieman yskittävää ruskeahkoa nestettä, jota viskiksi kutsutaan.

 

Korkeat suositukset ja viisi tähteä. Tätä lisää!

 

Ps. Myös kaikki naiset nyt rohkeasti ilmoittautumaan suomalaisen viskin päivän tastingiin 23.5.: http://www.viskinystavienseura.fi/svp/