Kielet

No woman - a little bit of cry

Kärsimysten keskiviikkoiltama Bob Barley'ssa. Varsinainen kärsijä Petteri Hakkarainen (oik.) tarttuu pulloon. Thomas Lindström uppoutuu varjokärsijän rooliin pyyteettä. (Kuva Kati Laine.)

 

Lokimerkintä Bob Barley 25.3.2015 klo 18
Mopon selässä moottoritiellä Petteri Hakkarainen
Teemana Rest In Peat

 

Jälleen otettiin kevyesti keskiviikon kunniaksi ja tällä kertaa Bob Barley'n karsinaaan työnnettiin omaksikin ihmetyksekseen Viskin Ystävien Seuran varapuheenjohtaja Petteri Hakkarainen - minä itte.

 

Tilanne oli ensikertalaiselle jännittävä, mutta tiukasti vähän yli kuusi Hakkarainen karautti kurkkuaan tuvantäydelle populaatiolle, vetäisi vasemmallaan kytkintä sisään ja tarjosi oikealla ranteella muutamin nypäyksin kaksitahtibensiiniä kaasuttimeen. Sitten hän polkaisi pappamopon käyntiin ja pakoputkesta tuprusi öljynkatkuinen ja pikkuisen kitkerä savuvana, jonka juonteet ulottuivat liki kuuden vuoden taakse helsinkiläisen yksityisasunnon saunaan. Matka turpeeseen oli käynnistyvä.

 

Silmäkulmien kuivettua kokouksessa siirryttiin virallisen työjärjestykseen ja ryhdyttiin tutkimaan lasirivistön turvesavun sävyttämää arvo- ja aromimaailmaa. Kattausta valittaessa nämä viisi BPF:n hyllystä löytyvää tuotetta sopivat illan RIP-teemaan. Kokonaisuudessa oli hyvän sekamelskan ainekset, sillä kaksi tuotteista oli sekoiteviskejä, kaksi travel & retail -sarjaa ja illan ainoaa ikämerkittyä (5) löytyy Suomesta vain ravintolamyynnissä. Huomattavaa on myös, että tuo ikämerkitty tuote oli illan nuorin. Ja uhmaiässään kukkoilevin.

 

Illan nautintoaineet:

  • Islay Mist Deluxe 40 %
  • Islay Mist Reserved Peat 40 %
  • Glenfiddich Vintage Cask 40 %
  • Glenfiddich 125th Anniversary Edition 43 %
  • Octomore 6.3 5 YO 64 %

 

Laseja nokan alle nostellessa ja kallistellessa Hakkarainen löpisi, mitä sylki suuhun toi. Osa siitä oli tavallaan asiaa, osa niitä näitä, kitkerän miehen tilityksiä. Jälkeenpäin on helppo ajatella, että Octomoren tilalla olisi pitänyt olla jokin muu tuote, sillä puhumattakaan niistä pahuksen 258 partikkelista myös veden ja alkoholin suhteelliset osuudet nostivat kosteutta näköelimiin.

 

Mutta lystiä oli, ja ehkäpä on tilaus kakkoskierrokselle, sillä kukaan ei poistunut tilasta kesken kaiken aivokalvontulehdukseen tms. kiireelliseen vedoten, ja valtaosa kiitti ja kätteli poistuessaan. Minä itte kumarran tätä kautta teille!

 

Loppukaneetiksi laitetaan tähän pieni muistutus suomalaisen viskin päivästä 23.5. Järjestä itsellesi vapaa ilta, sillä on tulossa ainutkertainen kulttuurispektaakkeli, joka ei koskaan toistu!

 

I rest my case in peat - no woman, no cry. Saa tulkita, miten haluaa. ;-)