Kielet

Glenfiddich Solera 15yo 40% deconstruction, Helsinki

Päivän kattaus
 
Tasting pidettiin Beverage Partners Finlandin toimistotiloissa Helsingissä. Pääsimme korkkaamaan heidän upouuden tasting-/baarihuoneen. Huoneeseen oli katettu valmiiksi 20:lle kuusi Glenfiddich viskiä:

  • 15yo Solera 40%
  • 15yo Refil Bourbon Cask
  • 15yo New wood Cask
  • 15yo Sherry Cask
  • 15yo Solera Vat
  • 125th Anniversay Edition 43%.

BPF:n TimoLaurila toivotti meidät tervetulleeksi ja tarjoili tervetulomaljat, 12 vuotiasta Glenfiddichiä, kuinkas muutenkaan!
 
Tastingin ajatuksena oli perehtyä 15-vuotiaan Glenfiddich Soleran rakennuspalikoihin. Näitä olivat siis Bourbon Refill, New Wood ja Sherry Cask. Tastingin vetäjänä toimi Nordic Brand Ambassador David Francis. Heti Davidin päästyä ääneen, tuli selväksi, että edessä olisi erittäin viihdyttävät kaksi tuntia. Hän johti tastingiä rennoin ottein. David piti ilmapiirin kaukana konnossöörimäisestä hifistelystä ja sopiviin väleihin letkautti vitsin jos toisenkin. Suosittelen lämpimästi kaikille osallistumaan hänen vetämiin tastingeihin jos vain mahdollista.
 
Todettava on, että kattauksessa auttamattomasti jalkoihin jäi itse 15-vuotias Solera. Upeita maku- ja hajuelämyksiä tarjoili keksien ja vaniljan tuoksuinen Bourbon Refill, kuin myös hunajainen New Wood Cask. Mahtava oli myös rusinainen ja tummien hedelmien aromeista täyttämä Sherry Cask. Nämä kolme olivat tynnyrivahvoja tisleitä, joita sopivalla suhteella sekoittamalla saadaan Solera Vat:ssa olevaa viskiä. Solera Vat on siis sammio, jossa eri viskikomponenttien sekoittaminen tapahtuu tislaamolla. Maut sekoittuvat upeasti yhteen, mutta kuitenkin niin, että edelleen viskikomponentit ovat sieltä vertailemalla tunnistettavissa. On harmi, että tätä ei saa sellaisenaan ostaa.  Tätä tislettä laimentamalla saadaan lopullinen 40-prosenttinen lopputuote.
 
Tastingin viimeinen viski oli ikämerkitsemätön Glenfiddich juhlajulkaisu, turpeinen viski. Tuoksu antoi odottaa kohtalaisen paljon, mutta tämä runko jäi mielestäni hieman köykäiseksi.
 
Nämä tilaisuudet ovat kyllä parhaimmistoa mitä seuratoiminta voi tarjota. Hyvä VYS!
Jaakko Salo