Kielet

Bob is over - but not out!

Illan kotiväki: Thomas ja Simo olohuoneen kesäkeittiössä. (Kuva: Laatu-Lumia - Sponsored by Nokia)

 

Puoli vuotta vierähti kuin Phoenixin siivillä Beverage Partners Finlandin, Son of a Punchin ja Viskin Ystävien Seuran koalitiossa. Suomalainen viskikulttuuri nousi tuhkasta uuteen ja omalaatuiseen lisäkukoistukseen. Viski-popup-ravintola Bob Barley avasi uksensa helmikuussa ja 7.8. lyötiin samainen uksi päättäjäisten merkeissä säppiin.

 

Helmikuisessa tuhkakasassa seisoi Glenfiddichin Global Brand Ambassador Ian Millar, päätössanat lausui Balvenien Malt Master David Stewart. Välille mahtui ykköskukkoa, punapartaa, rehtoria, terminaattoria ja noviisia omine tastingeineen. Teemat olivat moninaiset ja kerrassaan hienot. Oli savua, irlantilaista, whisky 101, tynnyrijippoja, tyyppivertailua jne. Jopa rommeihin tutustuttiin.

 

Viimeisen perjantain huuma alkoi tunteikkaasti, kun Bob-mestari Thomas veti haikeana pikkutakin päälle, sitoi rusetin kaulaan ja laittoi hautajaiskukat tynnyrin päälle. Suru oli alkava.

 

Mutta iloksi se kääntyi. Vieraat nauttivat mainiota pikkunaposteltavaa à la Simo Pietarinen. Oli tartaria, possunposkea ja haudutettua juuriselleriä, kera käsittämättömien koristusten, joista voisi mainita vaikkapa ternihyytelörinkulan. Lisäksi oli viskillä höystettyä suklaamoussea. Omin silmin sain jälleen todistaa tekemisen intohimoa. Erittäin nam!

 

Tässä yhteydessä on syytä mainita, ettei Bob oikeastaan ole kuollut. Tai jos henki ei tällä hetkellä pihise, saamme kokea herra Barleyn re-inkarnaation jo parin kuukauden kuluttua! Olkaahan lapsukaiset kuulolla.

 

Haastattelin perjantai-illan hämyssä läsnäolijoita ja tiedustelin heiltä kommentteja Bob Barleystä sanoina tai lauseina. Uskokaa tai älkää, muistiinpanoni ovat häveyksissä, mistä nöyrimmät pahoitteluni!

 

Muistan silti muutaman mainituista. Paikkaa sanottiin kotoisaksi. Espoolaispariskunta puhui olohuoneesta - melko isot asumukset siellä lännen suunnassa. Mainittiin termi remarkable, joka eritoten vaadittiin esitettäväksi tässä muodossaan. Tamperelaismies loihti lyyrisen ilmauksen, jossa oli syvää tunnetta. Harmi, etten muista sitä, sillä se kosketti. Lisäksi korostettiin seinän takana Jeren, Simon ja kumppaneiden tarjoamaa muonahuoltoa. Eräs esitti matemaatiisen yhtälön Bob Barley = Thomas.

 

Tärkein kommentti tuli kuitenkin illan erikoisvieraalta David Stewartilta. Ian Millar mainitsi helmikuisissa avajaisissa, että Timo Laurila on heidän mielestään "one of the most innovative people in the business". David Stewart sulki ympyrän esittämällä Bob Barleystä termin "innovative"!

 

Kiitokset Bob, Thomas ja Timo!

 

Loppuun musiikillinen pläjäys kesäisten muistojen muodossa: https://www.youtube.com/watch?v=liEYuaF_oUo Bob is over, but not yet out!

 

Auringonsäde väistyy Bobin ikkunasta noustakseen jälleen valaisemaan BB:n kauniita kasvoja tuonnempana.